kirkonkylä ilmasta

Tervetuloa Töysän Kirkonkylään

Luonnonläheistä,rauhallista ja viihtyisää asumista palveluiden lähellä

Kuvaus kirkonkylästä ja sen toiminnasta

Töysän kunta ja Alavuden kaupunki yhdistyivät vuoden 2013 alusta lukien Alavuden kaupungiksi. Uuden kaupungin vaakunana on entinen kunniakas Töysän kunnan vaakuna. Alavuden kaupunki: www.alavus.fi

Entinen Töysän kunnantalo on nykyisin nimeltään Töysätalo. Siihen on tarkoitus lähiaikoina kunnostaa tilat siirtyvälle kirjastolle. Kirkonkylässä on terveysasema, päiväkoti,kirkko ja seurakuntalo, kirjasto, kukkakauppa, Japo Töysän myymälä, Sähkö Kaunisto, ala- ja yläkoulu urheilukenttineen, vanhusten palvelukeskus Elviira, Hoikanrannan palvelukoti, Akonkosken saha Töysän kirkonkylän Nuorisoseurantalo. Kylällä asutaan ja eletään usealla toisistaan erillään olevalla pienalueella.
Kirkonkylässä on Sale-kauppa, jonka pihan automaatista voi saada myös polttoainetta ja kaupassa on myös asiamiesposti, apteekki, Sisustuskahvila PikkuAmerikka, Töysän kenkätehtaan myymälä, Metsänhoitoyhdistys, parturiliike Kaunishella ja kodinkoneliike Risto Aho. Nämä palvelut ovat tärkeitä kirkonkylälle. Saatavilla on myös Kuuskaistan nopeat nettiyhteydet.

Me kylätoimikunassa pyrimme toiminnallamme vaikuttamaan ympäristön viihtyisyyden parantamiseen, asukkaiden tyytyväisyyden lisäämiseen ja kylällä toimivien yritysten toimintaedellytysten parantamiseen. Näihin tavoitteisiin pyritään mm. tekemällä kirkonkylää koskevia aloitteita, järjestämällä kyselyjä ajankohtaisista asioista.
Kyläyhdistys muistaa vuosittain pikku lahjalla kirkonkylään omakotitalon rakentaneita.